Kilimanjaro

Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg og verdens højeste fritstående bjerg, med 5.895m over havet. Bjergtoppen omfatter 3 vulkantoppe “Mawenzi, Shira og Kibo” hvor ingen af dem er reelt aktive.

På turen op af bjerget finder man næsten alle former for klimasystemer, opdyrket land, regnskov, hedeland, moser, alpin ørken og arktisk top.

Jeg har ikke selv taget udfordringen op med en bjergbestigning, men det har min veninde. Hun har været afsted to gange. Første gang måtte hun opgive undervejs pga. højdesyge, anden gang nåede hun toppen. Hun har både erfaring med en pakkeløsning og med selv at arrangere turen.

Planlægning af turen på Kilimanjaro

Kilimanjaro
Kilimanjaro lejr

Når man vil tage udfordringen op med at bestige Kilimanjaro, kan man både vælge en pakke rejse hjemmefra eller arrangere turen selv. Der er lidt at spare ved selv at arrangere turen men det kræver også at man ved hvad man gerne vil. Rejser man med et dansk selskab er fordelen at man er dækket af dansk rejsegarantifonden. Feks kan man booke gennem Kipling Travel -http://www.kiplingtravel.dk/rejser og Topas Travel – http://www.topas.dk/pages/facetSearch.asp?details=1 som er de førende bureauer i Danmark med pakke rejser og bestigning af Kilimanjaro.

Kilimanjaro
Kilimanjaro, Gilimans Point

Hvis man vælger at booke gennem en lokal operatør skal man passe på med konstant at presse prisen, da det går ud over arbejdsforholdene for de lokale. En bære tjener ca 10$ om dagen og må bære 20 kg, en guide får mellem 25$ og 35$ om dagen. De lokale operatører prøver/ er presset til, at snyde med arbejdslønnen og vægten. Hvis man selv har lyst til at arrangere sin tur selv kan man med fordel søger efter sin flybillet på momondo.dk og selve bjergbestigningen kan arrangeres hos Zaratours.com som befinder sig i Moshi.

Kilimanjaro
Kilimanjaro – Stella Point

Der findes forskellige ruter op af bjerget, men den som de danske rejsearrangører anbefaler er Machame ruten som både er smuk og har en god succesrate for at nå toppen. Et af højdepunkterne er at opleve solopgangen på toppen af Kilimanjaro

Kilimanjaro – Værd at vide!

Ved en tur på 5 dage er succesraten 50% og en tur 7 dage er succesraten 80-90%, så det er meget fordelsagtigt af vælge en tur på 7 dage til akklimatisering. Alle bliver ramt med minimum en snert af højdesyge som viser sig ved en følelse af at kroppen vejer flere hundrede kilo, hovedpine, kvalme, opkast, hallucinationer og hvert et skridt er en kamp. Men højdesyge skal tages meget alvorligt, det kan pga trykket medføre skader på lunger og hjerne og folk med skjulte hjertefejl, kan opleve hjertestop.

Min veninde var vidne til en ung mand med en ironman bag sig, at han måtte opgive pga højdesyge, imens en mand på 55 gennemførte. Højdesyge kan ramme een lige meget hvilken form man er i, men det er selvfølgelig en kæmpe fordel at være i god form. Folk hun efterfølgende har talt med, som har nået toppen, har beskrevet det som det hårdeste de har gjort i deres liv.

PS. Billederne er venligst udlånt af Rikke 🙂