Det praktiske inden turen

Når du planlægger din tur til Tanzania, så er der nogle ting du skal vide inden afrejse.

Visum

Når du skal til Tanzania skal dit pas være gyldigt i 6 mdr fra afrejse. Indrejse i Tanzania kræver visum som du kan købe i lufthavnen, prisen på dette er 50$ og det er en god ide at have pengene klar hjemmefra. At søge visum til indrejse i lufthavnen tager tid. Alting tager tid i Tanzania! Visum kan dog også ordnes hjemmefra, men der skal du sende dit pas til den Tanzanianske ambassade og den ligger i Stockholm. Jeg personligt har ikke lyst til at sende mit pas nogen steder hen! Husk desuden en kuglepen i din håndbagage, da du skal udfylde papirer ved ankomst. De kræver informationer fra dig, hvem du er, hvilket flyselskab du flyver med, fly nummer, adresse på hotel, ankomst dato, afrejse dato osv. Og det er maks irriterende når der kommer 200 mennesker igennem lufthavnen, og der så er fem kuglepenne til rådighed!

Gul feber, Hepatitis – Vaccinationer Tanzania

Det er vigtig du har dit vaccinationskort i orden, og det er på egen regning hos din læge. Der anbefales vaccinationer mod Gul feber, Hepatitis A+B, Difteri og Stivkrampe ved indrejse til Tanzania. Du kan læse mere her. Man får simpelthen lavet et lille gult kort hos lægen, hvor alle ens vaccinationer er stemplet og dokumenteret hos ens egen læge, og det skal forevises ved indrejse i landet. Hvis du ikke har dine vaccinationer i orden kan du nægtes indrejse i landet.

Klima Tanzania

Klimaet i Tanzania er tropisk og varmt året rundt med en temperatur liggende på 29-32 grader ca om dagen og 18-24 grader om natten. Dette gælder vel og mærke i området ved Dar es Salaam og Zanzibar. Længere oppe nordpå ved Lake Victoria er der en anelse koldere, specielt om natten. Der falder to regnperioder i april/maj og november/december, dog falder der mest regn ved kysten og højlandene.

Malaria og andre ting/dyr man helst undgår

Jeg har en lidt blandet mening omkring Malaria piller. Der findes Malaria myg i Tanzania, og man anbefaler Malaria piller. De findes under navnet Malarone, Lariam og Doxycyklin. Jeg personligt tager ikke Malaria piller når jeg er afsted, fordi du kan risikere nogle helt og aldeles forfærdelige bivirkninger ved medicinen. Et eksempel er min mor som i vinteren 2015 besøgte Ghana i seks uger, og i den sidste uge blev hun alvorlig forbrændt. Allerværst var det på armene, som blev til eet stort sår, men også benene og ansigtet blev ramt. Også selvom hun var beskyttet fra top til tå med solcreme med høj faktor, oplevede hun en bivirkning fra Malaria pillerne og blev udsat for det der hedder lys overfølsomhed. Det jeg personligt vælger at gøre når jeg er afsted, er at jeg får fat i Malaria medicin på det lokale apotek, som jeg har på mig hele turen og også når jeg kommer hjem. Malaria kan nemlig sagtens vente med at gøre dig syg til et par uger efter din hjemkomst. Og skulle jeg være så uheldig, så tager jeg den medicinkur (og kontakter selvfølgelig også en læge!) I sidste ende, så gør hvad din læge råder dig, til eller hvad din mavefornemmelse siger dig.

Malaria – Forebyggelse mod myggestik

Man kan selv være med til at forebygge med en effektiv myggespray, (simpelthen undgå myggestik som er smittekilden) lange bukser, ærmer, myggenet – myggene kommer frem så snart solen går ned. Myggespray kan købes hjemmefra (Hvis man har mulighed for at handle ind i Tyskland, så er det halv pris der ) Det er vigtigt at få en effektiv myggespray, man kan gå efter en myggespray der indeholder DEET, den kan bare ikke fås i Danmark, men bestilles i vores nabolande. Ellers kan man købe myggespray/creme i Tanzania som er meget effektive.

Det anbefales også at købe en spray til rummet/lejligheden hvor man bor og opholder sig. Den tager ALT  (der findes mange sjove og uvelkomne dyr!!) og er derfor også noget der skal sprøjtes med når man ikke er hjemme, da det ikke er skide sundt at indånde. Den kan købes i det lokale supermarked. Vi havde blandt andet besøg af en skolopender som jeg først troede var et tusindben.. Føj for den lede, og den skal du ikke stikke tæerne hen til! Dyre livet i Tanzania har både sin charme og skræk. Skildpadderne i haven var super søde og blev hurtig navngivet Gandalf the Grey og MotherFucker Jones.

Maven :-O

Vi kan jo ikke komme udenom maven, når vi rejser så langt sydpå. Tanzania er et mekka af mad og drikke, så indimellem ryger der også fremmede bakterier ned i vores skandinaviske maver. Og så må man en tur på tønden, og det kan være lige fra en engangs fornøjelse til at man må bruge tid på at ligge i sengen. Jeg har ALTID – lige meget hvor jeg bevæger mig hen i Tanzania, Imolope/Imodium på mig! Og næste gang jeg skal afsted, bliver der købt en flaske Fernet Branca med til turen. Og nej det er ikke fordi jeg har nogen særlig sjov relation til den Bitter, men den er vanvittig effektiv mod dårlig mave! Alle dem der kender Fernet Branca, ved også at den slår alt ihjel 😀 inklusiv fremmed bakterier som kun er ude på at ødelægge din tur! Så en snaps af den hver dag, kan gøre sit og måske holde din mave i godt humør. NÅ ja en desinfektions spray er også en god ide, håndvask, og generelt en god hygiejne er bestemt også at foretrække. Og husk du kan ikke drikke vandet fra hanen!

Færgen til Zanzibar

Selvom Zanzibar er en del af Tanzania så har de et had/kærligheds forhold til hinanden. Så for at komplicere det hele lidt, så er det her den samme tur, HUSK kuglepen og dit pas! De vil have de samme papirer udfyldt, både når du rejser dertil og tilbage til fastlandet, som da man ankom til landet i lufthavnen. Visum skal dog kun laves een gang til turen. Et andet råd er her, når du rejser fra fastlandet til Zanzibar – Undgå en kuffert hvis du kan! Hav dine ejendele i en rygsæk, noget der er nemt at bære rundt på.  De har nemlig været så geniale at lave en kæmpe plads hvor folk kan vente på at komme på færgen, men den dør ved indcheckning alle skal igennem, er ligeså bred som din dør til dit badeværelse.

Så når indcheckningen åbner og alle de her mennesker som skal med færgen løber hen imod den her ene indgang hvor dit pas og billet bliver tjekket og bagage bliver gennemlyst, så er det som at se 300 køer med en løve i røven! De aser og maser og det er SLET ikke til at komme til. Der er absolut INGEN kø kultur, selvom en organiseret kø ville have gjort det så meget lettere for alle parter. Vi prøvede det i middags solen hvor vi havde AL vores bagage med, det var eddermame ikke særlig sjovt! Så det er en god ide at tænke sig om her, hvad man slæber med. Når du skal retur til fastlandet fra Zanzibar, så er det en mere organiseret og udramatisk afgang. En anden mulighed er fly til Zanzibar, men det er i forhold til løsningen med færgen, en del dyrere.