Mafia Island

Mafia Island er en sand paradis ø, som ligger sydpå i forhold til Dar es Salaam. Hvor Zanzibar er mere overrendt af turister, oplever du her et paradis af naturen når den er allermest smuk og uberørt og meget få turister.

Mafia Island
Tanzania, Mafia Island

Jeg har ikke selv været der endnu, men har fået en del brugbare oplysninger af en god ven Sidsel som lige er kommet hjem (starten af 2016) derfra. Kilometervis af fantastiske hvide strande, mulighed for at dykke og snorkle, smuk natur og ikke mindst muligheden for at se hval-hajer. På øst siden af Mafia Island ligger marine parken og her er de bedste muligheder for at dykke og snorkle. Her ligger også flest Lodges og dermed også flere turister her. På Vest siden er der næsten ingen turister og flere kilometer af øde hvide smukke sandstrande.

Ulempen ved få turister på Mafia Island, er at turismen er meget lavt udviklet og det gør det svært at få transport rundt på øen med andet end Taxa. Hvis man tager dertil for at se hvalhajer skal man være opmærksom på at sæsonen er mellem oktober og marts. Derefter er de væk.

Mafia Island – Hvordan kommer man dertil?

Transport til Mafia Island er fly at foretrække. MAN KAN sejle men det kræver en bustur fra Dar es Salaam syd på til Nyamisati Village på op til fire til timer. Bussen koster 6000 schillings hvilket svare til ca 15-20 kr alt afhængig efter hvordan valutaen er. Sejlturen med båden MV Baccara som er den med det mest pålidelige rygte, varer 3-4 timer og koster 15.000 schillings, ca 45-60kr. Det er jo en meget lille udskrivning men hvis man ligger to og to sammen, så kan man bruge en hel dag på det, og tænker når man er på ferie vil man gerne have mest muligt ud af tiden, så anbefaler stærkt at flyve. Prisen per person er 125$ og 100$ for et barn ved Coastal – Se mere her hos Coastal.

På Mafia island finder du 6 forskellige overnatningsteder, fem på østsiden og et på vestsiden. Dem kan du se her hos Booking.com.